Overtijd behandeling

En dan is de uitgerekende datum in zicht en verwacht je dat de bevalling spoedig gaat beginnen. Maar er gebeurt niets. Je wordt onrustig, de spanning neemt toe omdat de verloskundige en/of gynaecoloog het inleiden ter sprake brengen.


De goed bedoelde appjes van je familie en vrienden maken je meer onrustig dan rustiger. En dingen ondernemen? Wordt soms ook lastig want tja je wilt niet te ver van huis weg.


Je zit dus met recht in de wachtstand.


Met een overtijdbehandeling kan ik lichaam soms net de energie geven dat de bevalling gaat beginnen. De behandeling is ontspannend wat maakt dat de oxytocine in het lichaam stijgt wat een extra stimulang kan zijn om te gaan bevallen.


Mocht de bevalling niet starten dan is het herhalen van een behandeling zeer zinvol. (na 2-3 dagen)


De baby bepaald wanneer het geboren wilt worden, maar het lichaam kunnen we stimuleren om verder met de voorbereiding op de bevalling (lees ontsluiting) aan de gang te gaan. En de ervaring leert dat dit ook gebeurt, vaak is er meer ontsluiting op het moment dat de baby geboren wilt worden wat maakt dat de bevalling korter wordt en sneller kan verlopen. 

Wanneer de bevalling op zich laat wachten.

Wat ik voor je kan doen:

Een overtijdbehandeling bestaat uit reflexologie en acupunctuur. Hiermee nodigen we je lichaam uit om de bevalling te starten.


Resultaten na een overtijdbehandeling zijn:

  • De baby is ingedaald na de behandeling (als deze nog niet is ingedaald);
  • De bevalling is nog niet begonnen, maar je hebt wel (meer) ontsluiting.;
  • Je krijgt vertrouwen en je lichaam komt in een diepe ontspanning;
  • Je voelt hoe de baby reageert op de behandeling;
  • Ik geef je tips en tools die je kunt gebruiken voor - tijdens en na de bevalling.

De baby bepaald wanneer het geboren wilt worden

ReviewIk ben bij Monique gekomen voor een reflexologiebehandeling om de bevalling te helpen opwekken. Het was een fijne ervaring, heel rustgevend en relaxed. En het heeft geholpen (icm strippen): de volgende ochtend is onze dochter geboren!


FloorOvertijdsbehandeling XL. (aanrader)


Een voetbad met magnesiumzout

Een reflexologie behandeling, acupunctuur en rugmassage waarbij de onderrug en specifieke punten worden gemasseerd om het resultaat te optimaliseren)

Duur van de behandeling is 75 minuten

Overtijdsbehandeling standaard


Een voetbad met magnesiumzout en reflexologie behandeling

Duur van de behandeling is 60 minuten.

Neem de stap en ga ervoor!

unsplash